Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Koliko časa že jeste presno hrano? 
Avtor Sporočilo

Blog: View Blog (0)
Odgovor Koliko časa že jeste presno hrano?
čau!

Mene pa zanima, koliko časa ste že na presni prehrani in če ste 100%.

jaz sem približno 2 leti veganka, zdaj me pa zanima presna hrana, samo moram prebrati še kakšno knjigo, do sedaj sem samo od Walkerja.

lep pozdrav!

Ne jun 10, 2007 2:36 pm
Uporabniški avatar

Kraj: Kranj
Odgovor 
Jaz sem na presni leto in pol, od tega sem približno eno leto 90-100%. Moj cilj niti ni biti 100%, pač pa biti zdrav in vesel. Pravzavprav mi je čisto vseeno, al sem 93%, ali 97%, ali 100%. Jaz sem zalo srečen, da nisem 10%. :lol:

To jun 12, 2007 1:34 pm
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Odgovor 
Vceraj 3 mesece, 100% :D

To jun 12, 2007 2:21 pm
Uporabniški avatar

Odgovor 
Jaz sem začel svojo presno pot 6.1.2007, torej je danes tega 5 mesecev in 9 dni. Ves ta čas sem stremel k 100% presnemu prehranjevanju, a so bili vmes tudi kaki nepresni grižljaji zaradi katerih se nisem obremenjeval.
Sam težko izračunam nek % presnosti - bi bila za to potrebna kar ena taka mala raziskava. Lahko povem le to, da si v solato dajem olja (sicer nerafinirana, hladno stiskana), da jem olive (ki jih v trgovini ne moreš dobiti presne - a jem le tiste v oljčnem olju) in da si solato občasno malce posolim z morsko soljo iz Sečovelj. To je v mojem primeru tisto dnevno odstopanje od 100%.

Kar se tiče pa redkih posameznih primerov odstopanj so pa npr:
malce kuhanega krompirja v solati
kuhan fižol v solati
domač jabolčni kis
jogurt v solati
(vse te zadeve le kadar pojem ostanek solate, ki je ne pojedo do konca ostali člani družine)

praženi lešniki
100% kakav v prahu
sir (le 1x par koščkov)
ajvar (v 5 mesecih 1 velik kozarec domačega in 1 mali kupljenega)

Zdaj pa preračunaj, če znaš :D

Uspešen začetek presnojedstva ti želim Polona,

Beasea

Pe jun 15, 2007 11:01 am

Odgovor 
povhek je napisal/-a:
Jaz sem na presni leto in pol, od tega sem približno eno leto 90-100%. Moj cilj niti ni biti 100%, pač pa biti zdrav in vesel. Pravzavprav mi je čisto vseeno, al sem 93%, ali 97%, ali 100%. Jaz sem zalo srečen, da nisem 10%. :lol:

moja žlahta pa je srečna,da še živim :ROFL:

Bila so odstopanja,ki so mi vsakič pokazala,kaj dejansko povzroča toplotno obdelana hrana.Po enem letu eksperimentiranja se dobro počutim,boljše kot nekoč. Eksperiment še traja.Ni cilj 100%,cilj je zdravje in zadovoljstvo.

Pe jun 15, 2007 3:55 pm

Odgovor 
Lep sadni pozdrav vsem na tem forumu !

Moji začetki oprostite, začela sva skupaj z ženo, sedaj trajajo šele 3,5 meseca. Tako, da veliko osebnih izkušen še nimava, sva pa začela sama, ko sva dobila knjigo Esenska poslanica miru. Skupaj sva jo prebrala, se globoko zamislila, pogledala najino žlahto okli, kakšne zdravsvene težave že ima, se poveselila, da sva relativno zdrava in skočila v svet sadjejetsva 100 %. Po dveh tednih sva izvedela za Kolarjevo predavanje in si skopirala knjigo Proč z kuhinjskim loncem. Od takrat se drživa sadne prehrane. Skoraj vsak dan je tudi en obrok sestavljen iz oreščkov ali semen. Vsaki drugi dan pa obrok zelenjave. Dones pa sva se odločila, da dodava še kalče v najino prehrano.

Žlahta pa naju svari pred vsem mogočim. No nekatiri tudi podpirajo ( samo eden). So se pa že malce sprijaznili z najino odločitvijo

Lep in sončen sadni pozdrav !

Janko

Po mar 03, 2008 10:51 pm
Uporabniški avatar

Odgovor 
Pozdravljeni!

Moji začetki pa so bili taki. Od kar se spomnim smo bili pri nas vegetarijanci. Mami se je precej ukvarjala s posti. No nekje v osmem razredu osnovne šole pa sem izvedela za presno hrano. Takrat sem jo še testirala tako, da sem bila 2 meseca na presni in potem nazaj na pol presno hrano. V začetku gimnazije pa sem postopoma prišla na 100% presno prehrano. Tega sem se držala približno 4 leta. Sedaj sem pa skoraj v celoti na presni razen, da občasno začutim potrebo po proseni ali ajdovi kaši, katero seveda skuham. Poleg tega pa živim precej po načelih Walker-ja in na dan spijem 1,5l sveže stisnjenega zelenjavnega in sadnega soka :wink:

To apr 01, 2008 5:13 pm
Uporabniški avatar

Odgovor 
Dodala bi pa še tole, da ni pomembno koliko ste na presni ampak, da poslušate svoje telo in da se dobro počutite

To apr 01, 2008 5:17 pm
Uporabniški avatar

Kraj: TOLMIN
Odgovor Re: Koliko časa že jeste presno hrano?
MAri da je ene 7 let... prve 2-3 ne 100%, od 2006 pa 100%.....

So jan 23, 2010 11:25 pm
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na: