|
Neodgovorjene teme | Aktivne teme
Danes je So sep 11, 2010 3:56 am
| Avtor |
Sporočilo |
|
Evkaliptus
Pridružen: Po dec 15, 2008 10:28 pm Prispevkov: 525 Blog: View Blog (0)
|
 Re: Kaj gojite
faajn, bučarka!  Bom prišla po kak melancan (ti so vedno bolj bogi pri nas?), da podprem biznis:)
|
| Sr mar 10, 2010 7:58 am |
|
 |
|
bučarka
Pridružen: Sr avg 19, 2009 11:58 am Prispevkov: 138 Kraj: Primorska Blog: View Blog (0)
|
Hehe, ti kar pridi, ampak denarja ne bom mogla vzet. Lani sem imela veliko zanimivih sort melancan, letos pa bom imela samo 3 (podolgovat vijoličen, pianta delle uova in thai green oblong - podolgovat zelen), saj bom raje več sort paprik imela (drugo leto pa melancane...).
_________________ http://paradizniki.blogspot.com/
|
| Sr mar 10, 2010 12:15 pm |
|
 |
|
bučarka
Pridružen: Sr avg 19, 2009 11:58 am Prispevkov: 138 Kraj: Primorska Blog: View Blog (0)
|
Sem začela pisat blog o mojih pridelkih: http://paradizniki.blogspot.com/Zaenkrat je bolj malo še gor, vendar počasi bo.
|
| Sr mar 10, 2010 12:26 pm |
|
 |
|
jabolko
Pridružen: Sr sep 30, 2009 5:23 pm Prispevkov: 215 Kraj: Overmuraland Blog: View Blog (0)
|
Kar piši,vse izkušnje so dobrodošle! Sam sem presenečen nad mojim mini rastlinjakom!Rukola je v petih dneh zrasla na 4 cm,tudi blitva katero sem mislil presajati je 100% vzklila,če jih ni prišlo še več ven,kot sem imel semen(hec). Včeraj sem še kupil dve dolgi posodi,70x20x4,5 in vanju posejal še solato berivko in špinačo,vrgel sem še nekaj semen pšenice. Temperatura je okoli 18C. In kot pravi Evkaliptus je enako res,da zelo dobro drži vlago in ni treba več zalivati,očitno imaš v tem primeru le dva takta: a)poseješ, b)žanješ Res je da malo pretiravam,kakor bi mi veliki Fukuoka napel strune,da mučim rastline v takih zadevah kot je rastlinjak,kjer ni vseh spektrov svetlobe,ki jih rastline rabijo,a kaj ko je pa on pometal nekaj semen ¨na planini¨ in najboljše pridelke enako le pobiral. A mi smo na 46 vzporedniku,on pa je užival blagodati maritimske klime. Če bosta odprl(i;e)spletno trgovino pridelkov,se za kakšne bučke ali melancane ipd. rade volje priporočam.In verjetno nas je še več takih.
|
| Sr mar 10, 2010 7:25 pm |
|
 |
|
klopotec
Pridružen: So jul 29, 2006 5:09 pm Prispevkov: 487 Blog: View Blog (0)
|
Krucifiks, poleg tolikšne zemlje pa ti ja ne boš kupoval bučk in malancanov. Pa tako lahko jih je vzgojiti. Ti bi jih moral prodajati ne pa kupovati.
|
| Če mar 11, 2010 8:19 am |
|
 |
|
jabolko
Pridružen: Sr sep 30, 2009 5:23 pm Prispevkov: 215 Kraj: Overmuraland Blog: View Blog (0)
|
Klopotec,spet si me pretental(očitno me dobro poznaš) in razkrinkal strategije notoričnega samca,ki kameleonizira svoje osvajalne strategije... Hec mora biti,v predsezoni in posezoni bi kaki melancani ali pa pravi paradižnik(razhudnik gori,doli, naokoli)recimo v začetku maja ipd.bi že zelo prav prišli....
|
| Če mar 11, 2010 11:18 am |
|
 |
|
bučarka
|
|
| Če mar 11, 2010 12:37 pm |
|
 |
|
Evkaliptus
Pridružen: Po dec 15, 2008 10:28 pm Prispevkov: 525 Blog: View Blog (0)
|
Pohvale na blog, bučarka! Zdaj imamo že dva domače-presna, tvojega in Barbarellinega, ki sta sicer po vsebini kar različna, ampak sline se pa cedijo pri obeh 
|
| Če mar 11, 2010 6:36 pm |
|
 |
|
jabolko
|
Zanimivo in poučno bo brati o tvojih strategijah gojenja rastlin,ker so preizkušene in uspešne,to je očitno! Paradižnik je meni priljubljen zavoljo ideje Normana Walkerja o organski vodi in paradižnik je ima res obilo in moč ga je obilo pridelati.Vsaj v toplih mesecih.Kot da bi pil sok,brez da bi sočil. In na ta način sem ga lani že užival,v bistvu sem ga jedel kot sadež.Res pa je da imam težavo z temi iz marketov,že njihove čudne barve mi povedo,da jim ni nujno za zaupati.In zato le občasno pozimi pristanejo na moji solatki. Meni se je eden drobnoplodni paradižnik zasadil kar sam v koritu na okenski polici in se že močno razrastel.Te dni je že začel cveteti,kar mi je fenomen po sebi. No morda bom aprila že imel ¨svoje¨mini paradižnike v mini količinah.
|
| Pe mar 12, 2010 9:40 pm |
|
 |
|
petrcaK
Pridružen: Ne mar 14, 2010 8:58 pm Prispevkov: 4 Blog: View Blog (0)
|
Pozdravljeni, mi smo pa čisto novi tukaj. Ker imava enoletnega sina in ga zdaj navajava hrano, trudiva se za zdravo, zaenkrat ni nič izbirčen in je vse sadje in zelenjavo, sva se odločila, da bova skupaj z njim tudi sama prešla na zdravo prehranjevanje. Priznam, da je za naju ti zelo težka naloga, ker tega nisva navajena od doma in zdaj orjeva ledino. Imava kos zemlje, zato sva se odločila za njivo, okrog pa bova posadila še sadno drevje. Zanima me, kje kupujete semena? In kje dobite melancane? Videla sem semena v Ajdi, demeter. hvala za vsak nasvet!
|
| Ne mar 14, 2010 9:20 pm |
|
 |
|
jabolko
|
Moje navdušenje nad novim sobnim mini rastlinjakom je kar nekoliko uplahnilo.Rastline so se pognale tako urno v rast,da so stebla pretanka in tudi se niso razprla v pravilno obliko.Predvsem rukola in blitva. Očitno predobri pogoji,dosti toplote in preveč vlage niso nujno optimalni.Tako sem jih nekoliko ¨poslabšal¨,rast bo verjetno počasnejša a na koncu bo pridelek podoben kot v lasnkem letu,ko mi je tovrstno kaljenje dobro uspevalo. Kakorkoli,prava začetniška blamaža,očitno slabo obvladovanje sodobne tehnologije(hec mora biti)... : 
|
| Ne mar 14, 2010 10:53 pm |
|
 |
|
bučarka
|
Evkaliptus, hvala. petrcaK, jaz kupujem semena povsod.  V vsaki trgovini dobro pregledam stojala s semeni. Drugače pa prisegam na naročevanje iz tujine, saj imajo tam več izbire. http://www.eseeds.com/http://www.evergreenseeds.com/ipd. Melancane sicer lahko še seješ v tem času, vendar pohiti. Jaz jih najraje konec januarja, začetek februarja (letos sem jih konec februarja) - le tako do začetka maja zrastejo dovolj velike sadike. Sej potem v zemlji tudi ta male nadoknadijo. Ker mi je ostalo kar nekaj semen melancan, ti jih lahko pošljem (zs). So bolj nenavadne sorte. jabolko, kakšno temperaturo pa imaš v prostoru? Dobro je, da jih kmalu po tem, ko rastline skalijo, premakneš v hladnejši prostor (recimo 15°C).
|
| Pe mar 19, 2010 7:25 pm |
|
 |
|
jabolko
|
Sem naredil,samo za tiste prve je bilo že prepozno,preveč so se pognale kvišku. Ti postopki so le poskus posnemanja narave,ki ima te postopke ¨naštudirane¨ do popolnosti. In potem še naše nenehno spreminjanje tehnologije,metod ipd. No nekoč bomo že vedeli,za vsak slučaj sem na mejico ob potoku zasadil nekaj čebulic čemaža in nekaj jih bom še ob kompostniku te dni.Tako bo ¨solate¨ vedno dovolj,že od začetka marca naprej,pa še v gozd ne bo treba..
|
| Pe mar 19, 2010 10:38 pm |
|
 |
|
bučarka
|
Paradižnike in ostalo lahko že posadite na vrt. Pred tem jih morate še utrditi (prilagoditi na zunanjo nočno temperaturo, sonce in veter), če jih niste še.
Sejemo tudi že buč(k)e, melone in lubenice, kumare...
|
| Če apr 29, 2010 12:19 pm |
|
|
Kdo je prisoten |
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu Ne morete dodati priponk prispevkom
|
|