|
Neodgovorjene teme | Aktivne teme
Danes je Sr sep 08, 2010 11:13 am
BOGastvo je v tebi (predavanje o duhovnosti v LJ dne 27.jan)
| Avtor |
Sporočilo |
|
Uroš
Pridružen: Pe avg 04, 2006 1:27 pm Prispevkov: 774 Kraj: Trbovlje Blog: View Blog (0)
|
 Re: BOGastvo je v tebi (predavanje o duhovnosti v LJ dne 27.jan)
 |  |  |  | Evkaliptus je napisal/-a: Se strinjam s tabo, sadje, ogromno je manipulacije v teh vodah, tudi s strani tistih, ki najbolj svarijo pred tem. Krivi pa smo ljudje sami, da se pustimo zavajat. Vsak guru, tudi takšen, kot jih opisuješ ti, ti lahko nekaj da - vzameš, kar deluje zate, ostalo pustiš pri njemu. Ogromno je poti, izbere si pa vsak svojo, ni dveh enakih... Zato se mi ne zdi nič narobe, če daš možnost različnim gurujem, tehnikam, predavanjem, knjigam,... - jih preizkusiš sam pri sebi in si pomagaš s tistim, kar čutiš, da je prav, potem pa greš naprej po svoji potki.. Nekateri pa raje kar po svoje nekaj gruntamo, mogoče je to še najbolje - bit sam svoj guru  |  |  |  |  |
Lepo si napisala. Guru - beseda ki mi daje občutek - porini, verjetno iz besede guraj. Lepše se mi sliši šaman (ša- modrost, man - mož). Naši predniki pa so uporabljali izraz kresnik (bitje ki predstavlja sonce). Kresnik (nekdo ki odpre pot svetlobi..). Porivalci (no goruji) so dobrodošli pri osebnem napredku, saj te želijo samo malo premakniti. Če pa dovolimo preveč porivanja, pa doživimo nasilje 
|
| Če jan 21, 2010 9:38 am |
|
 |
|
Šejtan
Pridružen: Pe maj 15, 2009 5:57 pm Prispevkov: 396 Kraj: Bela krajna Blog: View Blog (0)
|
Jaz menim, da je naloga vsakega duhovnega iskalca, da si najde pravega guruja. Kajti individualnost in pravi guru si nista nasprotujoča pojma, pravi guru ti pomaga na tvoji individualni poti. Pa da ne bom pisal v ohlapnih pojmih, jaz in moj sosed oba igrava kitaro, recimo, da je njemu všeč reggae meni pa rock in bova šla k istemu učitelju, on pa naju bo usmeril znotraj naših sposobnosti in smeri, ter nama znotraj najine glasbene poti pomagal odpraviti pomankljivosti. Lahko pa grem k učitelju, ki mi bo rekel, da moram igrat kitaro z desno roko kljub temu, da sem levičar in ker tako on pravi in mi pravi, da moram igrat po notah Kuža pazi, to je pa druga stvar.
Poanta je v tem, da smo ljudje v veliki meri prevzetni, kdo je tak, da bo sam šel delat nekaj kar ga boli in mu je neprijetno kljub temu, da ve da duhovno raste skozi to? Za 90% ljudi je guru, učitelj itd. potreben zato, da bypassa to človeško hibo.
P.S. Seveda govorim teoretično, da ne bo kdo mislil, da je v EU danes možno imet resen odnos guru-učenec. (glej ga glej ortodoksnež:D) P.P.S. Beseda je guru, ne pa učitelj, ciljam na hinduistični koncept mojstra s katerim preživiš vsak dan več ur in mu dovoliš, da ti daje smernice, ker verjameš, da je v tvoje dobro.
_________________ "Desire is the essence of a man."
Zadnjič spremenil Šejtan, dne Pe jan 22, 2010 11:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.
|
| Pe jan 22, 2010 10:38 am |
|
 |
|
Šejtan
Pridružen: Pe maj 15, 2009 5:57 pm Prispevkov: 396 Kraj: Bela krajna Blog: View Blog (0)
|
Evo ti ga na, sem šel brat še malo forum dalje in naletim na klopotčeve komentarje. Evo on bi lahko bil moj guru, to so ti egocrushi.  Egocrush ti lahko da le guru, ker sam se boš izmotal iz njega in boš v glavi napletel to in ono, da se boš dobro počutil in si spet na istem. Seveda so izjeme, da se ne bomo spet pikali... 
|
| Pe jan 22, 2010 10:53 am |
|
 |
|
sadje
Pridružen: Po jan 18, 2010 5:50 pm Prispevkov: 144 Kraj: Ljubljana Blog: View Blog (0)
|
Poglejte si tole: http://www.youtube.com/watch?v=pUL-8dzY ... r_embeddedVideo je sicer izsek daljšega govora Davida Icka, ki govori o širši temi svetovne zarote, vendar ta del govora se lepo nanaša na našo temo gurujev, religije, duhovnosti itd. Vse svetovne religije so samo eden od mnogih načinov manipulacije svetovne elite, ki želi zavladati svetu, če bomo to dopustili.
|
| Po jan 25, 2010 10:19 pm |
|
 |
|
Šejtan
|
Heh, religija ni način manipulacije, hjau. Manipulirajo ljudje z ljudmi. Tudi nogomet je v končni fazi manipulacija elit in bla bla bla, pa h'woodski filmi itd itd.. Še enkrat manipulirajo ljudje z ljudmi in ne jemljem drže novodobnih intelektualcev, ki menijo, da je religija a priori namenjena kontroli mas. David Icke ni nič boljši kot laži BBC-ja, BBC pravi boj se teroristov, David Icke pravi boj se elit, ki so v resnici sponzorji teroristov. Ista fear mongering taktika.
|
| Če jan 28, 2010 12:03 am |
|
 |
|
sadje
Pridružen: Po jan 18, 2010 5:50 pm Prispevkov: 144 Kraj: Ljubljana Blog: View Blog (0)
|
Tako je. Na mikro nivoju manipuliramo dnevno eden z drugim, recimo zakonec manipulira z zakoncem, starš manipulira z otrokom ali obratno, šef v službi manipulira s podrejenimi itd. Na višjem nivoju se dogaja manipulacija recimo farmacije z množicami, nova gripa je lep primer tega. Na najvišjem nivoju se dogaja manipulacija svetovne elite s celim svetom na mnogo različnih področjih, zato da bi zajeli vso populacijo. Tiste ljudi, ki so nagnjeni k duhovnosti, manipulirajo z religijo (tudi new age spada zraven), če na duhovne finte ne padeš pa te ujamejo na šport ali holivudske filme ali seks ali droge ali kaj drugega, bistvo je v tem, da zapravljaš svoj čas in energijo na nepomembne stvari in ne vidiš, kaj se v svetu v resnici dogaja. Dogaja pa se postopen in načrtovan proces proti popolni nadvladi peščice najbogatejših ljudi nad celim svetom preko oblikovanja svetovne vlade, svetovne denarne valute, svetovne banke, vojske itd. Poglejte si EU in vse vam bo jasno. EU je formula za cel svet. Še pred nekaj leti sem tudi jaz mislil, da je ideja o svetovni zaroti napačna. Verjel sem, da sicer obstajajo skupine vplivnih ljudi, ki se borijo za svetovno prevlado (to nam zgodovina ves čas pripoveduje), vendar bil sem mnenja, da se te skupine borijo med sabo in da nobena nikoli ne bo tako močna, da bi lahko zavladala celemu svetu. Zdelo se mi je tudi, da je svet in sedem milijard ljudi z različnimi interesi preveč kompleksen sistem, da bi lahko majhna skupina ljudi vse to kontrolirala in usmerjala po svojih načrtih. Mnenje sem pred kakšnima dvema letoma spremenil, potem ko sem prebral precej literature različnih avtorjev na to temo. David Icke se je tudi meni zdel na začetku težko sprejemljiv, še posebej glede idej o kuščarjih (tega še zdaj ne morem prebaviti, vendar to ni bistvo njegovega sporočila). Ko je pred petnajstimi leti pričel s svojimi predavanji v Angliji, so se mu vsi smejali. Takoj, ko so ga ljudje zagledali na cesti, so planili v krohot. Samo omemba njegovega imena na TV je rezultirala v salvah smeha. Sedaj, ko se njegovi "strahovi" (fear mongering!) uresničujejo in ko postaja njegova teorija vedno bolj aktualna in logična, se mu ljudje ne smejijo več. Njegova predavanja so množično obiskana in razprodana pol leta vnaprej. Glede "fear mongering": strah potrebujejo svetovne elite za manipulacijo z ljudmi. Strah je energija, ki svetovne elite hrani, brez strahu bi bili nemočni. Strah povzročajo elite z vojnami, z gospodarskimi krizami, z boleznimi (nova gripa), z religijami (greh in pekel), s hierarhijo na vseh področjih itd. David Icke samo razgalja ozadje teh strahov in sporoča ljudem, kako se strahov znebiti. Njegovo sporočilo je pravzaprav tole: ljudje se lahko borimo proti svetovni eliti samo tako, da nas ni strah in da ne sodelujemo pri filozofiji strahu - to konkretno pomeni, da se ne cepimo, da odklonimo sodelovanje v vojni (vojn ne bi bilo brez vojakov), da ne verjamemo v strahove, ki jih producirajo religije in konec koncev, da se osvobodimo strahov, ki jih producirajo farmacija in medicina. To zadnje pa storimo najlažje s presnojedstvom.
|
| Če jan 28, 2010 10:03 am |
|
 |
|
Šejtan
|
V sporočilo teorij zarot verjamem. Pravim le, da se morda niti toliko ne razlikuje tisti, ki gleda TV Dnevnik ali tisti, ki gleda youtube in Davida Ickea. V obojih primerih je prisotna določena mera strahu, ki ga dobiš preko medija. Drugače pa v sporočilo verjamem v veliki meri. Le ko se človek zvečer uleže v posteljo, kar se mene tiče ni razlike ali si napumpan od tega, da je gospodarska kriza ali si napumpan od tega, da je umetno ustvarjena(gosp. kriza) iz strani elit, da bi lažje NWO vsilili. O tem govorim. Glede na to da udejanjaš budistično misel in se posvečaš meditaciji me nekaj zanima. Se te res dotakne vse to skup? NWO, Illuminati itd.. se ti ne zdi da tako mora bit kot del maye?
|
| So jan 30, 2010 11:24 pm |
|
 |
|
Šejtan
|
Pa da ne bom izpadel tečnež. Definitivno je iz določene strani zelo dobro, da informacije krožijo, ampak rad bi izpostavil to, da je sistem sestavljen iz ljudi. Sistem je tak kot je, jaz in ti, ga ne bova spremenila, ker sva gradnika, ki podpirava "elite" tako kot vsak drugi. Problem pri tej conspiracy sceni je da je v bistvu ena velika alter zabava. Greš na youtube intelektualno si intrigiran od vsega tega znanja, ki ga nihče drugi nima, drugi dan pa šola ali služba. Jest je treba, spat je treba, treba je v službo, v šolo. Mislim, da ti ne pomaga veliko, ko nekega dne spoznaš, da je Matrica real life ne pa film in da Stargate ni cheesy nanizanka. Takrat se začneš čudit temu kolosu, ki ga lahko poimenujemo sistem, prav občuduješ njegovo genialnost in prefinjenost.
|
| So jan 30, 2010 11:38 pm |
|
 |
|
Shpinacha
Pridružen: Pe jan 08, 2010 9:21 pm Prispevkov: 19 Blog: View Blog (0)
|
Osebno bi težko občudovala tak diabolični sistem... - pa ne glede na to, kako "lukav" že je. Meni je predvsem GROZLJIV. Mene osebno je strah že dejstva samega, da taka diaboličnost SPLOH OBSTAJA. Vedno sem se sicer zavedala dualizma vsega, kar je (Dobro, Zlo) - merila za to, kaj je Dobro in kaj je Zlo, pa postavljamo vedno MI sami. Mi nekako "komentiramo" realnost, ki se pač dogaja in ki teče - kot namazan stroj. Kot bi se dogajala sama od sebe. Kot bi mi bili samo lutke (ki lahko samo komentiramo), ne pa glavni AKTERJI, kar bi morali biti! - mislim, glede na našo svobodno voljo. A ta svobodna volja je vedno omejena; vedno je tu tudi svobodna volja TISTEGA DRUGEGA, poleg mene - ki se TUDI lahko svobodno odloča. Mnogo se jih danes odloča rajši za Zlo... ko da je to neka bližnjica do uspeha  . Tako je svet en velik talilni lonec - v katerem skušamo preživeti vsi Kot nekdo, ki mi je hinduistično gledanje na nastanek (tantra) zelo blizu, vem, da sta Dobro in Zlo 2 obraza iste stvari, ki se pojavlja v neskončnem številu v vseh mogočih oblikah. Vse je pravzaprav nastalo iz "ljubezni", "poroke" med Dobrim in Zlom. Me ne bi smelo čudit, da je zdaj tak šmorn kot je  ... Po drugi strani pa, kot močna Jezusova fenica se zavedam, da se je CELO ON moral boriti z Zlom; dal nam je vedet, da bo Zlo obstajalo vse do njegovega drugega prihoda. Še vedno pa ne razumem, zakaj izgleda, da danes Zlo zmaguje? (Ali pač tako samo izgleda?  ) Še vedno ne vem, čemu je Jezus pustil Zlu tako velik in tako dolgo časa trajajoč manevrski prostor. Mora že biti, da ima to opraviti z našo svobodno voljo... ki nam je ni hotel kratiti s tem, ko bi nam Zlo prehitro odstranil. Morda je tako, da v nekem obdobju zmaguje Dobro, v drugem spet Zlo... (kalijuga, eh  ) Najbolj neverjeten "vic" je pa v tem, da Zlo NI samo tam nekje... zunaj... in v DRUGIH... in v "elitah" Zlo je tudi v nas. V vsakem od nas. Nekateri ga imenujejo "izvirni greh"
|
| Ne jan 31, 2010 8:02 am |
|
 |
|
sadje
|
Neverjetno, dvakrat sem že napisal prispevek in dvakrat se mi je izbrisal, ne vem zakaj in kako. Že dve uri dela je šlo v nič. Upam, da bo tokrat uspelo. Bom skrajšal in vmes kopiral v spomin. Kot da me matrica zafrkava.
Šejtan, matrica je dejstvo in to, da si jo prepoznal, je že korak k odklopu. Ali se spomniš enega od "prebujenih" oziroma odklopljenih v filmu, ki je bil pripravljen izdati svoje kolege v zameno za ponoven priklop v matrico? Dovolj mu je bilo dolgočasne hrane in borbe z agenti, hotel je spet piti vino in jesti zrezke ter živeti brezskrbno življenje. Proces hoje proti resnici je v bistvu hoja proti toku, včasih tudi slabše spiš, dosti lažje je zamahniti z roko in prežurirati življenje. Ali pa ne, kakor za koga.
Sistem smo ljudje, zato ga lahko spremenimo, če se ljudje spremenimo. Presnojedci smo naredili s spremembo prehrane že velik korak k odklapljanju od matrice. Presnojedstvo pomeni tudi določeno življenjsko filozofijo in duhovnost. Čimbolj smo osredinjeni v notranjem miru in ljubezni, tembolj smo odklopljeni. Če smo tudi informirani, potem lahko spreminjamo sistem tako, da ne nasedamo medijskim trobilom in se ne cepimo, ne sodelujemo v vojni, ne uživamo industrijske hrane in farmacevtskih preparatov, ne kupujemo tisoč in ene stvari, ki je ne potrebujemo, se ne drogiramo ...
Ne bi hotel živeti v takšni mayi, kjer bi bil prisilno cepljen, ali prisilno čipiran ali kjer bi nekdo drug odločal, kakšno hrano bomo jedli. To se mi sedaj zdi še filmska fantastika, vendar tudi 9/11 je dobra konkurenca filmski fantastiki in še tako nore napovedi prihodnosti se zdijo vedno bolj možne. Delovati moramo tako, da bo življenje na tem planetu čimbolj prijazno za čimveč ljudi. Sedanja situacija se mi zdi precej resna in zdi se, da se nahajamo na pomembni zgodovinski prelomnici. Naslednja leta bodo zelo pestra.
|
| Ne jan 31, 2010 7:45 pm |
|
 |
|
Šejtan
|
Neglede na izbrisan prispevek, hvala ti za trud sadje. Razumem od kod izhajaš. Nisem agent, ki bi hotel jest zrezke kljub temu, da ne obstajajo. Sem tisti, ki pravi, da ko človek spozna brezmejno nesmiselnost vsega in se zazre v mayo spozna, da je v končni fazi vseeno ali sem čipiran ali pa če imam super službo in lahko ob vikendih počnem kar se mi zljubi. Resnične svobode ni, borimo se za iluzijo, to ti hočem povedat. Naslednja leta bodo pa vsekakor pestra! 
|
| Po feb 01, 2010 12:05 am |
|
 |
|
MOnika
Pridružen: Po mar 09, 2009 3:40 pm Prispevkov: 206 Kraj: TOLMIN Blog: View Blog (0)
|
Pred ciljem ostane še del- videti stvari kot so... 
_________________ Kdor poje slabo ne misli.
|
| Po feb 01, 2010 5:45 pm |
|
 |
|
MOnika
Pridružen: Po mar 09, 2009 3:40 pm Prispevkov: 206 Kraj: TOLMIN Blog: View Blog (0)
|
jaz tud ne razumem.. kako je zdaj Š pred mano, ko je bil prej nekdo drug s komentarji od prenehanja trplenja in cilja... zdaj sploh nima smisla kar sem napisala...
_________________ Kdor poje slabo ne misli.
|
| Po feb 01, 2010 5:49 pm |
|
|
Kdo je prisoten |
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost |
|
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu Ne morete dodati priponk prispevkom
|
|